Uvijek sigurne i provjerene informacije!

KS / Opljačkana pumpa na ulazu u Sarajevo: Policija uhapsila dvije osobe

Osumnjičeni su lišeni slobode i predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Sarajevska policija jučer ujutro je obaviještena da su mjestu Srednje, općina Ilijaš, dva NN lica izvršila krivično djelo razbojništva na benzinskoj pumpi.

Tom prilikom NN lica su uz prijetnju pištoljem, otuđila određenu sumu novca, a potom se putničkim motornim vozilom marke “BMW”, sive boje, udaljila u pravcu Semizovca. Policijski službenici PS Vogošća su u mjestu Semizovac, općina Vogošća, zaustavili putničko motorno vozilo marke “BMW”, reg. oznaka M98-O-439, kojim je upravljao vozač E.H., rođen 1993.godine, nastanjen u Tešnju, sa kojim su se vozilu nalazila lica: A.S., rođen 1995.godine i A.Dž., rođen 1997.godine, nastanjeni u Tešnju”, piše u izvještaju MUP-a KS.

Osumnjičeni su lišeni slobode i predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva KS.

“Na osnovu naredbe Kantonalnog suda u Sarajevu, izvršen je pretres navedenog motornog vozila. Tom prilikom je pronađena i oduzeta određena suma novca, jedan gasni pištolj marke “EKOL P29” cal. 9 mm i jedan kačket. Nakon završene kriminalističke obrade, dana 13.10.2020.godine, navedena lica će uz službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu”, poručili su iz MUP-a KS.

Izvor: radiosarajevo.ba