Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Migrant koji je potegao pištolj na policajku u ćeliji krio 1.700 KM, morali demontirati krevet da izvuku novac

Sakrio novac ispod fiksnog drvenog kreveta tako što je nekoliko novčanica u apoenima od 50 i 100 KM urolao i ubacivao ih u rupu između kreveta i zida.

Migrant iz Alžira Adel Gebror koji je u mjestu Klašnice kod Laktaša u junu ove godine potegao pištolj na policajku u ćeliji za zadržavanje Okružnog tužilaštva Banja Luka uspio je sakriti 1.700 maraka, koje su pronađene tek 1. oktobra u pretresu, potvrđeno nam je iz tužilaštva.

Osumnjičeni Adel Gebror dok je boravio u pritvorskoj jedinici Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka 18. na 19. juni 2020.godine, sakrio je novac ispod fiksnog drvenog kreveta na način da je nekoliko novčanica u apoenima od 50 i 100 KM urolao i ubacivao ih u mali otvor, odnosno rupu na spoju između kreveta i zida – kažu iz Tužilaštva.

Naime, nakon što je premješten iz ove ćelije migrant je svom advokatu kazao za skriveni novac, a ovaj je to prenio tužiocu.

– Po zaprimljenoj informaciji ovo Tužilaštvo je u prisustvu branioca optuženog Gebrora, ovlaštenog prevodioca i policijskih službenika MUP-a Republike Srpske zakazalo i obavilo uviđaj 1. oktobra i nakon demontiranja drvenog kreveta pronađen je novac u ukupnom iznosu od 1.700 maraka – kažu u pisanom odgovoru na naš upit iz tužilaštva.

Okružno javno tužilaštvo je novac deponovalo u Osnovni sud u Banjoj Luci i saglasilo se da se novac vrati optuženom.

Izvor: Dnevni Avaz