Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Da li znate šta sve možete da očistite tabletama za mašinsko pranje sudova? Spisak će vas oduševiti

Ove tablete su napravljene da se “izbore” sa tvrdom vodom, mrljama i masnoćom iz hrane

Ukoliko koristite mašinu za pranje sudova, vjerovatno u kući imate tablete za mašinsko pranje posuđa. Ukoliko ih nemate u kući, obavezno ih kupite, jer ćete se oduševiti kada budete shvatili šta sve mogu.

One su napravljene da se “izbore” sa tvrdom vodom, mrljama i masnoćom iz hrane, pa ih mnogi koriste i za čišćenje drugih stvari u domaćinstvu.

Evo šta sve možete da očistite sa samo jednom tabletom.

Rerna

Uvek je teško očistiti ostatke hrane, naročito ako se radi o unutrašnjosti vaše rerne. Upotrijebite tabletu za mašinu za sudove umočenu u toplu vodu kako biste s lakoćom izribali staklo i vrata rerne i vratili joj stari sjaj.

Šerpe i posude

Na isti način na koji deluje na vratima vaše rerne, tableta za mašinko pranje posuđa s lakoćom čisti zagorjele tiganje i šerpe.

Mrlje od kafe i čaja

Ako kafa može da se upotrijebi za bojenje tekstila, verujte da će uraditi isto velikom broju šoljica ako ih odmah ne isperete. Mrlje mogu biti teške za uklanjanje i može se činiti da su tu da ostanu, ali sve što je potrebno je topla voda (napunite posudu do 3/4) i tableta za mašinsko pranje posuđa. Nakon sat vremena trebalo bi da možete da isperete sve mrlje vrućom vodom. Isprobajte ovaj praktični trik i s vazama za cvijeće, bokalima i flašama!

Kanta za smeće

Kante za smeće su odvratne, ali ne bi trebalo da budu. Ukoliko odmah obrišete ostatke hrane koji se proliju po poklopcu ili nađu put do dna, kantu ćete održati relativno čistom, ali dobro je dubinski je očistiti barem dva puta godišnje. Najlakši način da to uradite? Napunite kantu što je više moguće toplom vodom i ubacite tabletu za pranje sudova unutra. Pričekajte da se otopi, zatim ostavite da odstoji sat vremena prije ispiranja vrućom vodom.

Sudopera

Nevjerovatno je kako brzo dno vaše sudopere može da počne da izgleda prljavo. Ogrebotine od šerpi i tiganja i promjena boje od tamnih tečnosti mogu da učine da čak i najčistija sudopera izgleda prljavo. Samo pustite malo tople vode u sudoperu i trljajte tabletu za mašinsko pranje posuđa po sudoperi. Nakon toga izgledaće sjajno i novo, i samo isperite toplom vodom.

Toalet

Kad dođe vrijeme da se pozabavite kupatilom, počnite tako što ćete baciti tabletu za mašinsko pranje sudova u WC šolju. Zatim očistite lavabo, podove i tuš, a WC ostavite za kraj. Na način će tableta imati vremena da se malo otopi i ribanje WC šolje bi trebalo da bude jednostavnije nego ikad. Takođe možete da koristite tablete za čišćenje mrlja koje je ostavila tvrda voda.