Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Nijemci ponovno počeli ubrzano prazniti police s toaletnim papirom

Kad se početkom godine pandemija koronavirusa proširila Europom, toaletni papir preko noći je od uobičajene kućanske potrepštine postao cijenjena roba, pa su usred naglog porasta broja novozaraženih Nijemci u zadnjih par dana ponovno počeli ubrzano prazniti police s ovom higijenskom potrepštinom.

S obzirom na to da je u Njemačkoj u petak, drugi dan zaredom, zabilježen rekordan dnevni porast broja novozaraženih – 7334, a umrle su 24 osobe i da je prvi put od početka epidemije broj novih slučajeva u jednome danu premašio 7000, trgovački lanci Lidl i Aldi zamjećuju blagi porast potražnje za određenim proizvodima.

Čini se da bojazan od ponovnog lockdowna njemačke kupce potiče na ponovni “Hamsterkauf” (paničnu kupnju).

“Trenutačno u trgovinama primjećujemo blagi porast potražnje za određenim proizvodima poput toaletnog papira”, rekao je glasnogovornik trgovačkog lanca Aldi Süd za njemački magazin WirtschaftsWoche.

Premijer Bavarske kaže da je Njemačka blizu drugom lockdownu

Upozorenje premijera pokrajine Bavarske, Markusa Soedera da je zemlja bliža drugom lockdownu nego što bi bilo tko želio priznati, među Nijemcima je refleksno potaknulo potrebu za snabdijevanjem toaletnim papirom i dugotrajnim proizvodima.

I iz Lidla kažu da su u nekim dijelovima zemlje uočili povećanu potražnju za higijenskim proizvodima, no lanci poput Rewea, dm-a i Kauflanda još nisu zamijetili promjenu.

Unatoč izvještajima o praznim policama, oba trgovačka lanca ističu da panična kupnja ni u kojem slučaju nije potrebna.

“Nakon pražnjenja polica kojemu smo svjedočili ranije ove godine, pozornije nego ikada dosad pratimo promjene u potražnji za nekim proizvodima kako bismo osigurali da našim kupcima ničega ne nedostaje”, rekao je glasnogovornik Aldija.

I iz Lidla su potvrdili da su ovaj put dobro pripremljeni za situacije s kojima su se suočili u proljeće kad su u cijeloj zemlji u kratkome roku rasprodana sredstva za dezinfekciju, toaletni papir i tjestenina te da su u stanju “brzo reagirati da bi se zalihe dovoljno brzo popunile ako potražnja bude povećana”.