Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Top 3: Najbolje destinacije za letovanje u Španiji

Jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u Evropi, postaje sve omiljenija kada je u pitanju ljetovanje, sa razlogom svakako.

Španija poseduje bogatu istoriju, odličnu kuhinju, prelijepu arhitekturu, a smještena je pritom na jugozpadu Evrope – nadomak mediteranskog mora, zbog čega posjeduje i izuzetno prijatnu klimu tokom čitave godine.

U pitanju je zemlja koja se diči vrlo šarenolikim izborom mjesta za uživanje i otkrivanje.

Top 3: Najbolje destinacije za letovanje u Španiji

Baš zbog ovog izobilja koje nudi posetiocima, Španija postaje sve omiljenija destinacija za ljetovanje

S obzirom da španska kuhinja važi za jednu od najboljih na svetu, preporuka svakog posjetioca ove zemlje jeste posjeta restoranima tradicionalne kuhinje, koji su rasprostranjeni praktično na svim lokacijama, jer su poseban ponos zemlje.

Kada je u pitanju noćni život ističu se naravno Ibica i Majorka, ali i popularno ljetovalište Ljoret de Mar, kao i sama prestonica – Barselona.

Ukoliko ste ljubitelj prirode, onda je neophodno da posjetite veličanstvene parkove prirode Asturiasa, a ako ste ljubitelj istorije to je onda čarobna Andaluzija.

Kada su u pitanju ljetovališta izbor je ogroman, te je izuzetno teško napraviti selekciju. Međutim, pojedine lokacije su se zahvaljujući svojim specifičnostima i kvalitetu ipak istakle.

Kosta Brava

Još uvek delimično neotkriven od strane turista jeste sever Kosta Brave, koji obuhvata obalu Katalonije. Lepota i šarm starih luka i uličica očuvana je u ovom dijelu zemlje. More je tirkizno, a flora i fauna bujaju na peskovitim plažama. Posebno se ističu skrivene uvale i pećine sa kristalno čistom vodom.

Top 3: Najbolje destinacije za letovanje u Španiji

Lanzarote

Jedna od medijski najmanje plasiranih lokacija svakako je Lanzarote na Kanarskim ostrvima.

S obzirom da je u pitanju arhipelag vulkanskog porekla, ovo je jedna od najživopisnijih lokacija Španije. Na Lanzroteu postoji oko 300 vulkana, čitava mreža nestvarnih pozemnih pećina i jezera, retke biljne i životinjske vrste, bezbroj dina. Plaže na ovom ostrvu pariraju nekim od najlepših tropskih na svijetu.

Top 3: Najbolje destinacije za letovanje u Španiji

Tenerife

Neizvodivo je spominjati najbolja i najljepša mjesta u Španiji, a nepomenuti Tenerife – najveće ostrvo u kanarskom arhipelagu. Jedan od razloga koji Tenerife čini posebnim, jeste priroda, ovde se nalazi nacionalni park koji je pod zaštitom UNESCO-a. Još jedna važna stavka na ovom čuvenom ostrvu jesu stari gradovi koji mahom izgledaju onako kako su i prije nekoliko vijekova.

Kada su u pitanju plaže, Tenerife se izdvaja po jednoj zanimljivoj posebnosti – plažama sa sitnim crnim pijeskom.

Top 3: Najbolje destinacije za letovanje u Španiji