Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Ferrari izgorio na testnoj vožnji s kupcem

Testne vožnje su sastavni dio procedure kupovine automobila, posebno kad se radi o kolekcionarskim primjercima.

Da je testna vožnja bitna, kako god završila, pokazuje i ovaj video. Tarek Salah je u potrazi za svojim novim automobilom morao na dalek put. Iz Los Angelesa se avionom uputio u Marseille kako bi kupio Ferrarijev klasik, model F355.

Ferrari izgorio na testnoj vožnji s kupcem
Tarek u videu snima odlazak na testnu vožnju u kojoj se nalazi na mjestu suvozača. Pritom naglašava kako je oduvijek sanjao o tome da se vozi u tom Ferrariju francuskim cestama, što mu se sada i ostvarilo. Međutim, u vožnji autocestom počinje se dimiti iz prostora motora te odmah staju sa strane. Vatra se ubrzo proširila i do dolaska vatrogasaca zahvatila većinu automobila.
Nesretni vlasnik je usprkos višegodišnjoj brizi za svoj Ferrari doživio havariju kojoj se definitivno nije nadao. Srebrni Ferrari iz 1994. godine je usprkos besprijekornom održavanju doživio kvar koji mu je zacementirao sudbinu. Umjesto da nastavi voziti ulicama Los Angelesa, ovaj će prelijepi automobil vjerojatno završiti na smetljištu.
Salah je rekao da ne zna šta je pošlo po zlu, ali najviše sumnjaju na curenje goriva. Naime, i on je tokom vožnje, malo prije nego što je došlo do požara, osjetio miris benzina u kabini. Mislio je kako se radi o normalnoj situaciji kada goriva smjesa ima previše goriva. Nekoliko trenutaka kasnije vozač susjednog automobila signalizirao im je da se iz auta jako dimi.
Pravi peh, jer Ferrari su vozili u servis na detaljni pregled prije kupovine. Salah je mogao samo zaključiti kako će se vratiti neobavljena posla, a vlasniku ostaje da tuguje nad ovim itekako velikim gubitkom. Sreća u nesreći da ipak nitko nije stradao.

Izvor: Index.hr