Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Dokumentarac ‘Sloboda’ otvara ovogodišnji Tuzla Film Festival

SARAJEVO, 12. oktobra (FENA) - Dokumentarni film "Sloboda", rađen u produkciji RSD Sloboda, Magic Factory i Eventus, otvorit će 9. Tuzla Film Festival koji će ove godine zbog epidemiološke situacije i sigurnosti građana biti održan u online formatu od 16. do 20. oktobra.

Na online stranici VIDEO koja će biti aktivna od 16. do 20. oktobra publika će imati priliku da pogleda oko 100 filmova u pet kategorija: Dugi igrani, Dokumentarni, Kratki, Animirani, Future Generation Short Films, a za najmlađe je pripremnjen program Kids kategorija – Kids Tuzla Film Festival, saopćeno je iz Tuzla Film Festivala.

Putem ove platforme pored filmova gledaocima će biti omogućen pristup i pratećim sadržajima, kao što su predavanja i razgovori sa filmskim radnicima. Također, pored master classova koje će držati stručnjaci iz filmske industrije za ograničeni broj učesnika bit će organizovane i “Zoom konferencije” koje će biti dostupne većem broju zainteresiranih profesionalaca koji žele da saznaju sve novine vezane za film, produkciju, distribuciju i slično.

Svečano otvaranje Festivala moći će se  pratiti 16. oktobra online i putem gradskog javnog servisa RTV7 od 20 sati, najavili su iz Tuzla Film Festivala.