Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Dokumentarac ‘Sloboda’ otvara ovogodišnji Tuzla Film Festival

SARAJEVO, 12. oktobra (FENA) - Dokumentarni film "Sloboda", rađen u produkciji RSD Sloboda, Magic Factory i Eventus, otvorit će 9. Tuzla Film Festival koji će ove godine zbog epidemiološke situacije i sigurnosti građana biti održan u online formatu od 16. do 20. oktobra.

Na online stranici VIDEO koja će biti aktivna od 16. do 20. oktobra publika će imati priliku da pogleda oko 100 filmova u pet kategorija: Dugi igrani, Dokumentarni, Kratki, Animirani, Future Generation Short Films, a za najmlađe je pripremnjen program Kids kategorija – Kids Tuzla Film Festival, saopćeno je iz Tuzla Film Festivala.

Putem ove platforme pored filmova gledaocima će biti omogućen pristup i pratećim sadržajima, kao što su predavanja i razgovori sa filmskim radnicima. Također, pored master classova koje će držati stručnjaci iz filmske industrije za ograničeni broj učesnika bit će organizovane i “Zoom konferencije” koje će biti dostupne većem broju zainteresiranih profesionalaca koji žele da saznaju sve novine vezane za film, produkciju, distribuciju i slično.

Svečano otvaranje Festivala moći će se  pratiti 16. oktobra online i putem gradskog javnog servisa RTV7 od 20 sati, najavili su iz Tuzla Film Festivala.