Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Milion pregleda u 16 sati: Stigao prvi trailer za nastavak velikog Netflixovog hita

Netflix je objavio prvi trailer za nastavak filma Enola Holmes koji nam obećava još čudesnih rješavanja zločina briljantne mlade detektivke koju glumi Millie Bobby Brown.

Filmovi o mladoj detektivki temelje se na seriji romana za mlade autorice Nancy Springer, a zvijezda Stranger Thingsa Millie Bobby Brown glumi Enolu, mlađu sestru genijalnog detektiva Sherlocka Holmesa. Nakon što je u prvom filmu pronašla svoju nestalu majku Eudoriju (Helena Bonham Carter) te osujetila svog brata Mycrofta (Sam Claflin) u njegovim planovima da je pošalje da završi školu, enolu sada čekaju nove avanture.

U traileru vidimo Enolu kako pokušava i sama postati briljantna detektivka otvarajući vlastitu agenciju i hvatajući se u koštac sa svojim prvim velikim slučajem tražeći nestalu sestru. U međuvremenu, Sherlock ima problema sa svojim najnovijim slučajem i ispostavlja se da su zločini koje istražuju povezani što će ih navesti da rade zajedno i udruže svoje briljantne umove.

Brown postala najplaćenija glumica ispod 20 godina


Henry Cavill se vratio kako bi ponovio svoju ulogu Sherlocka Holmesa, kao i Helena Bonham Carter koja ponovno glumi Enolinu majku Eudorju, koju je Enola pronašla živu i zdravu tokom prvog filma. Vraćaju se i Louis Partridge kao vikont Tewkesbury, Adeel Akhtar kao inspektor Lestrade i Susie Wokoma kao instruktorica jujitsua Edith.

Prema ranijem pisanju Varietyja, Brown je dobila 10 miliona dolara za Enolu Holmes 2, što je najveća cifra isplaćena nekoj glumici ili glumcu mlađem od 20 godina i veliki znak Netflixova povjerenja u uspjeh nastavka.

Kada je streaming gigant prošle godine objavio pojedinosti o svojim najpopularnijim filmovima svih vremena, originalna Enola Holmes dospjela je među 10 najboljih s nevjerojatnih 190 miliona sati gledanja, pa Netflix zasigurno očekuje i veliki uspijeh nastavka.

Enola Holmes 2 stiže na Netflix 4. studenog.

Izvor: Index.hr