Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Producenti objavili detalje: “Novi James Bond bit će u službi kralja i domovine”

Ko će biti novo lice Jamesa Bonda, još je nepoznanica, ali se zna da će on odsad biti “u službi kralja i domovine”, najavili su producenti, koji tek trebaju početi razgovore s Amazonom o glumcu koji će utjeloviti legendarnog agenta 007.

“Tek počinjemo graditi odnos s Amazonom”, koji je otkupio prava franšize od studija MGM, rekla je za AFP Barbara Broccoli, producentica filma. “Nismo još početi razgovarati o budućem filmu”, dodala je.

Broccoli i njezin polubrat Michael Wilson jučer su ostavili otiske svojih ruku u cementu pred slavnim teatrom u Hollywoodu, no nisu željeli otkriti kakva budućnost čeka agenta 007.

Broccoli je nasljednica franšize svoga oca Alberta Cubbyja Broccolija, producenta koji je počeo adaptirati romane Iana Fleminga za ekran prije 60 godina.

Nagađanja o novom Jamesu Bondu


Izbor Daniela Craiga za ulogu agenta isprva je izazvao polemike jer je bio mnogo manje uglađen nego njegovi prethodnici. No pet filmova koja je snimio u ulozi Bonda postiglo je rekordne svote te je recimo opus Skyfall zaradio više od milijarde dolara 2012.

Nagađa se da bi novi zaokret mogao biti odabir glumca crne boje kože, što već priželjkuju neki fanovi. Možda bi novi Bond mogla biti žena, što je Broccoli već jednom dala naslutiti.

“Postoje određeni nepromjenjivi elementi” u liku sage o Bondu. “Glavni lik James Bond najvažniji je u filmovima i mislimo da je nepotkupljiv, da je u službi kraljice, a od sada će biti u službi kralja i domovine”, rekla je.

Kontinuirana inovativnost


Lik ostaje isti u svojoj biti jer on “pokušava svijet učiniti sigurnijim mjestom. To je nešto što nećemo mijenjati”, dodaje Broccoli.

Njezin otac Albert Cubby Broccoli, osnivač franšize, uvijek je producenticu poticao da “riskira kako bi se Bond mijenjao u skladu s vremenom”.

“Kao nasljednici pokušavamo unositi promjene, ponekad upale, ponekad ne, ali to nam omogućuje da stalno budemo inovativni.”

Barbara Broccoli i Michael Wilson predsjedaju filmskom sudbinom lika 007 od filma Zlatno oko 1995., godinu dana prije smrti njihova oca.

Emisija o “najvjernijem službeniku Veličanstva”


Njihovo poduzeće Eon dijelilo je zaradu od franšize sa studijem MGM, koji je potpisao složen sporazum za prava na financiranje i distribuciju filmova.

No Amazon je kupio MGM u ožujku za 8.5 milijarda dolara i kada je riječ o Bondu, tu više nije mitski studio, već tehnološki div koji je pokrenuo vlastitu streaming platformu.

Amazon Prime Video već je najavio da će producirati telereality emisiju na temu najvjernijeg službenika Veličanstva pod naslovom 007's Road to a Million.

“Publika uvijek ima očekivanja, ali voli iznenađenja”, rekao je Michael Wilson, koji želi da Bond bude odraz današnjeg svijeta: “Kakve će brige moriti svijet za dvije do tri godine? Ne možemo mu nuditi istu stvar stalno iznova.”

Izvor: Index.hr