Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Izložba ‘Europska nagrada za suvremenu arhitekturu Mies van der Rohe’ dolazi u Mostar

Multimedijalna izložba arhitektonskih radova pod nazivom “Europska nagrada za suvremenu arhitekturu Mies van der Rohe” bit će otvorena u petak, 16. rujna, s početkom u 19.30 sati u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Publici će biti predstavljena selekcija projekata recentne arhitekture iz 18 europskih zemalja, 33 rada iz užeg izbora, 7 finalista, odnosno pobjedničkih radova, 13 bh. nominiranih projekata iz razdoblja 2013.-2022., kao i osvrt na Barcelona paviljon.

Izložba je upotpunjena video/audio zapisima o nastanku i životu izloženih objekata te intervjuima sudionika spomenute izložbe.

Europsku nagradu za suvremenu arhitekturu Mies van der Rohe svake dvije godine dodjeljuje Europska komisija Fondacije Mies van der Rohe iz Barcelone. Nagrada nosi ime po Mies van der Roheu, jednom od najpoznatijih imena u stvaranju moderne funkcionalne arhitekture.

Izložba ostaje otvorena do 28. rujna.

Pored izložbe u Kosači će se istoga dana s početkom u 17,30 sati predavanje održati koordinator i kustos Fondacije Mies van der Rohe iz Barcelone Ivan Blasi.

Inače, gostovanje izložbe u Mostaru je organiziralo je Udruženje ForA iz Mostara u suradnji s festivalom BINA (Beogradska internacionalna nedjelja arhitekture), priopćili su organizatori.