Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Predstavama Bjelovarskog kazališta započinju 14. Dani kazališta ‘Vitez 2022.’

Izvedbom predstave Bjelovarskog kazališta “Dječja igra”, večeras počinju 14. Dani kazališta “Vitez 2022”.

Predstava će biti odigrana u Kazališnoj dvorani Vitez s početkom u 19 sati.

Predstava “Dječja igra” nastala je po tekstu i u režiji Ane Perković, studentice dramaturgije na Akademiji u Zagrebu, nekadašnje članice Bjelovarskog kazališta. Predstava je to s tematikom međuvršnjačkog nasilja u kojoj i žrtve postaju nasilnici.

U nedjelju slijedi još jedna poslastica za najmlađe, a radi se o predstavi “Zmaja – kuharica za zmajeve” koja je također na rasporedu u Kazališnoj dvorani Vitez s početkom u 12 sati.

Riječ je o monokomediji koju izvodi Margareta Maja Fabičević, voditeljica Bjelovarskog kazališta i autorica teksta predstave. Kuharica za zmajeve sadrži dosta autobiografskih dijelova, iskrena je i rađena od srca. Tema je vezana za zdravu prehranu, redovitu konzumaciju voća, povrća i variva.

“Ne propustite pogledati ove dvije sjajne predstave Bjelovarskog kazališta, a tijekom narednih šest tjedana očekujte velik broj kvalitetnih predstava”, poručili su iz Gradskog kazališta mladih Vitez.

Ovogodišnji kazališni dani u Vitezu publici će ponuditi 12 kazališnih predstava, a uz domaćina, GKM Vitez, nastupit će, među ostalim, i kazališne skupine iz Bjelovara, Sinja, Slavonskog Broda, Hercegovca, Šida, Obrenovca, Banja Luke, Tuzle, Travnika, Bugojna.

Pokrovitelji ovogodišnjih, četrnaestih po redu, Dana kazališta u Vitezu su Federalno ministarstvo kulture i sporta i Ministarstvo obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i sporta KSB.

Izvor: FENA