Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Predstavljena knjiga ‘Abeceda uspjeha i dobrog života & tajne i vrline uspješnih’ Kemala Balihodžića

U okviru obilježavanja Dana općine Donji Vakuf, predstavljena je knjiga “Abeceda uspjeha i dobrog života & tajne i vrline uspješnih” autora Kemala Balihodžića.

Pored autora, o knjizi su govorili Mulo Hadžić i Sulejman Dautbegović koji su zahvaljujući vlastitim životnim pričama i ispovijestima pronašli svoje mjesto u ovoj knjizi.

Autor se u ovom djelu ne zadovoljava teoretskim objašnjenjima koja se često mogu čuti i pročitati. On kroz životne razgovore s ljudima prikazuje život u okruženju i sposobnost ljudi da uspiju i opstanu. Knjiga govori o iskustvima velikog broja savremenika, tu su pozitivne životne priče koji ostvaruju pozitivan stav života što daje snagu svima nama za uspjeh – kazao je Hadžić.

Promotor knjige Sulejman Dautbegović ispričao je vlastitu životnu priču koja se završila pobjedom teške bolesti, a može poslužiti kao pozitivan primjer borbe i istrajnosti svim ljudima koji se suoče s teškim životnim izazovima.

Knjiga u sedam poglavlja obiluje edukativnim i obrazovnim sadržajima, poučna, interesantna i priželjkivana za sve uzraste. Jača unutrašnji psihološki aspekt, afirmiše pozitivnu energiju te razmatra kako postići duševni mir, ravnotežu i zadovoljstvo, izbaviti se iz napada, kritikovati bez uvrede, te kako dobiti i dati pravi savjet, naveo je autor Kemal Balihodžić.