Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Bakarna boja kose je najveći jesenji trend 2022: Kako da odaberete pravu nijansu i koja šminka ide uz nju

Mnoge poznate ličnosti su odabrale ovu boju.

Bakarna boja kose postala je omiljena među poznatim damama, a jedna od njih koja se ofarbala u ovu boju je i kraljica popa, Madona.

Idealna je za jesenje dane koji nam tek slijede, samo je bitno da pronađete odgovarajući podton koji vam najviše pristaje.

Stručnjaci kažu da je razlog popularnosti ove jesenje nijanse u njenoj svestranosti, budući da se vrlo lako prilagođava svakom tonu kože.

Kako da odaberete pravu nijansu prema tonu kože?

Zavisno o bojama podtonova, bakarne nijanse mogu varirati od tamnijih crvenih do kestenjastih i svetlijih, ‘strawberry blonde’ nijansi.

Svetlije kestenjaste nijanse najbolje će pristajati blijedom i vrlo svijetlom tonu kože, jer sadrže i hladne i tople tonove, dok će onima s hladnim podtonovima najljepše stajati mješavina tamnijih i svijetlijih bakarnih nijansi.

Žuti podtonovi u tenu najbolje će se slagati sa zlatnom bakarnom nijansom, koja će naglasiti sjaj njihove tople boje tena.

Šminka koja najbolje ide na bakarnu nijanse kose

Nekoliko boja odlično će slagati sa bakrenom nijansom kose, poput braon, tamnocrvenih i tamnoljubičastih, koralnih i ružičastih, ali kao i kod biranja nijanse kose i ovdje treba pažljivo izabrati nijanse da se dobro slažu s kosom i tonom kože.

Svakako je najbolje započeti sa neutralnim tonovima i ne isprobavati nijanse na usnama i obrazima koje će imati veliki kontrast s bakarnom bojom kose. Braon i druge zemljane nijanse odličan su izbor u jesenjim i zimskim mesecima, posebno njihove tamnije varijante, dok su ljubičaste, tamnocrvene i tamnoljubičaste nijanse dobar odabir tokom cele godine.

Što se tiče sjenki za oči, uz bakarnu boju kose predivno će se slagati braon, bronzane i zelene nijanse, kao i sjenka s metalik efektom.

Izvor: Pink.rs