Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Njemački proizvođač je za šest sedmica isporučio 14.000 vozila, a primio ukupno 38.000 narudžbina.

Volkswagen je krajem ljeta isporučio prve primjerke svog električnog hečbeka kupcima u Evropi, a mjesec i po dana kasnije broj vozila koja su stigla do svojih vlasnika popeo se na 14.000.

Njemački auto-gigant je saopštio da je ukupno primio 38.000 narudžbina u proteklom periodu, pa kupcima za sada “duguje” 24.000 automobila. U Volkswagenu su zadovoljni startom prodaje svog prvog modela iz nove generacije električnih automobila uprkos početnom odlaganju uslijed problema sa softverom.

VW je zbog toga bio prinuđen da vozila isporuči sa pojedinim isključenim funkcijama i sadržajajim, dok ne riješi pomenute probleme.

Kompanija iz Volfsburga vidi ID.3 kao Golf električne ere i vjeruje da će taj model doprinijeti masovnijoj elektrifikaciji evropskog voznog parka u budućnosti.

Volkswagen je dosta uložio u razvoj i proizvodnju automobila na struju, kao što su ID.3, zatim SUV ID.4 i najavljeni ID.Buzz minivan.

Investicionim planom je predviđeno da se do 2024. u električnu mobilnost upumpaju 33 milijarde eura, uključujući i proizvodnju baterija.