Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Ovo je najjeftiniji električni automobil na svijetu

Kineska kompanija ima električni automobil koji košta manje od 9.000 dolara. Je li to jedan od najjeftiniji električnih automobila na svijetu?

Svi govore o električnom automobilu, ali malo je onih koji su sposobni tržištu ponuditi mali “jeftini” električni automobil i o tom detalju se slabo govori.

U ovom trenutku jeftinog električnog automobila i nema i ne može ga biti, jer visoke cijene baterija, odnosno akumulatora, čine svoje, pa je i najjeftiniji električni automobil preskup za prosječnog europskog kupca novog automobila na struju.

Kineska kompanija Great Wall Motor ima jedan od najjeftinijih električnih automobila na svijetu pod imenom Ora R1 koji košta manje od 9.000 dolara, tačnije njegova cijena počinje od 8.680 dolara na više.

Tako jedna kineska kompanija nudi novo električno vozilo koje bi u svojoj električnoj klasi trebalo biti najpovoljnije na tržištu, a prema fotografiji i najslađe na tržištu.

Great Wall Motor električni automobil Ora R1 dolazi iz podružnice EV. Ora R1 je električni mini četverosjed koji ima doseg 350 km i dostupan je po vrućoj cijeni između 8.680 i 11.293 dolara. To ga čini jednim od najjeftinijih električnih automobila na tržištu, što je tek jedan minimalan djelić troškova Tesle.

Ora znači “tvoreno”, “pouzdano”, “alternativno” i nazvana je u čast švicarskog matematičara Leonharda Eulera, te se kompanija nada kako će se kompaktna dimenzija i pristupačna cijena dopasti kupcima. Ora ima pet boja: titan bijela, kadet plava, nebo plava, kombinacija titan bijele i svjetlucavo crne, i kombinacija kadet plava i titan bijela.