Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Zavirite u unutrašnjost nove PlayStation 5 konzole

Sony je odlučio da objavi zvanični video rastavljanja PlayStation 5 sistema, koji nam daje uvid u unutrašnjost kompanijine konzole naredne generacije.

Za početak, PlayStation 5 krasi složen sistem hlađenja. Tu je 120mm ventilator koji uvlači vazduh sa obe strane, kao i provodnik toplote čiji oblik i protok vazduha navodno formiraju hlađenje kakvo se očekuje od parne komore. Čak se koristi i tečni metal za provodni materijal na AMD-ovom osmojezgarnom procesoru, kako bi se obezbijedile dugoročne performanse hlađenja.

Rastavljanje konzole pokazuje i da korisnici neće imati problema ukoliko požele da dodaju još jedan SSD. Oba zakrivljena bijela panela se lako skidaju, otkrivajući prostrani SSD slot, gdje se može instalirati PCIe 4.0 M.2 drajv. Zamjena 825GB dostupnog skladišnog prostora neće biti moguća, jer je ovo ugrađeno u matičnu ploču konzole.

Rastavljanje PlayStation 5 konzole daje dobar uvid i u sam CPU, 16GB GDDR6 memorije, kao i prilagođeni SSD kontroler. Ugrađeno je i napajanje od 350W, pa na poleđini konzole neće biti ružnog slota za PSU.

Sony je očigledno bio zainteresovan za dizajn koji, pored toga što je moćan i radi brzo, omogućava i tih rad. Ostaje samo da vidimo detalje interfejsa PlayStation 5 konzole, koji je još uvijek misterija.

Izvor: Nezavisne.com