Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Nenad Bjelica odgovorio na pitanje da li će preuzeti Zmajeve

Poslije razlaza sa Dinamom bilo je glasina da bi Bjelica mogao preuzeti Fenerbahče, vodili su se pregovori, ali onda je hrvatskim medijskim nebom osvanula vijest da je njegov novi klub – Osijek

Nenad Bjelica ima reputaciju jednog od najboljih trenera u regionu. U dvije godine sa Dinamom je napravio sjajne svari, kreator je maksimirske renesanse tokom koje je sa svojim ratnicima prezimio u Evropi nakon 49 godina posta i igrao važnu ulogu u Ligi prvaka, a danas je na dobrom putu da sve to ostvari i u Osijeku.

Poslije razlaza sa Dinamom bilo je glasina da bi Bjelica mogao preuzeti Fenerbahče, vodili su se pregovori, ali onda je hrvatskim medijskim nebom osvanula vijest da je njegov novi klub – Osijek. Odlučio se vratiti tamo gdje je rođen i gdje je devedesetih počinjao profesionalnu karijeru, i to ponajviše zbog projekta iza kojeg stoje visokoambiciozni ljudi. Postao je trener tzv. engleskog tipa.

Evidentno je kako se Osijek pod Bjelicinim vodstvom probudio. Već u prvoj utakmici je bila primjetna promjena stava, novi borbeni gard, a o onome što ga čeka, kao i brojnim temama koje se tiču ovdašnje javnosti, govorio je za Reprezentacija.ba portal.