Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Preminuo bivši kapiten Čelika i selektor mlade reprezentacije BiH Ibrahim Zukanović

Nekadašnji kapiten Čelika i selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine, Zeničanin Ibrahim Zukanović, preminuo je jutros u Tuzli nakon operacije srca- potvrdio je Feni Besim Škija Bajrambašić, njegov nekadašnji saigrač te internacionalni nogometni sudija.

Bajrambašić je istakao kako su nedavno sjedili u Zenici, kada mu se žalio na problem sa srcem, ali da je “izgedao dobro”. Zukanović je rođen 21. decembra 1957. godine u Zenici, a bio je trener Čelika, Zenice, Krajine iz Cazina i bugojanske Iskre te Sloge iz Gornjeg Vakufa.

Nažalost, tačno je. Ibro je preminuo, ali ne znam još kada će mu biti dženaza. On je zadnjih godina živio u Bugojnu, gdje će, vjerovatno, biti i ukupan – kaže Bajrambašić.

Napominje kako su bili članovi juniorske generacije Čelika, koja je 1975. godine osvojila naslov prvaka Jugoslavije, nakon čega je igrao i za mladu reprezentaciju bivše države.

-Zukanović je imao dosta nastupa za mladu reprezentaciju, a za Čelik je, nakon Fadila Talića, zabilježio najviše nastupa. Mislim da je odigrao i više od 400 utakmica. Nije igrao puno u inostranstvu. Kratko je vrijeme bio u Švedskoj, ali se brzo vratio u Zenicu – kaže Bajrambašić.

Zukanovića je u trenerske vode uveo Nermin Hadžiahmetović, koji ga je kooptirao u stručni štab Čelika, u kojem su tada bili i rahmetli Jasmin Hajduk te trener golmana Zvonko Grebenar. Zukanović je u mladu reprezentaciju BiH kooptirao Edina Džeku, Vedada Ibiševića, Sejada Salihovića, Avdiju Vršajevića, Borisa Pandžu, Asmira Avdukića te još mnoge druge igrače.