Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Angela Merkel želi zatvaranje kafića i restorana, danas konačna odluka

Njemačka kancelarka Angela Merkel želi da se sastane s premijerima 16 pokrajina u Njemačkoj kako bi se usaglasili u vezi sa zatvaranjem svih kafića i restorana od 4. novembra, u pokušaju da se zaustavi širenje zaraze virusom korona, ali da škole i vrtići nastave raditi.

Pozivajući se na njemački list Bild, Reuters je objavio nacrt rezolucije u kojem se navodi da će stanovnici Njemačke, prema novim ograničenjima, moći da izlaze samo sa članovima svoje i još jedne porodice te da će biti kažnjeni ukoliko prekrše to pravilo.

Eksponencijalni rast broja zaraženih u skoro svim njemačkim pokrajinama znači da mnogi lokalni organi nadležni za zdravstvo nisu uspjeli da prate sve slučajeve zaraze, te je neophodno smanjiti kontakt između ljudi, uz nadu da tokom božićnih praznika neće biti potrebna veća ograničenja.

Ukoliko se lideri njemačkih pokrajina usaglase tokom telefonske konferencije kasnije danas, u Njemačkoj će se zatvoriti fitnes studiji, diskoteke i kina, kao i pozorišta, opere i koncertne dvorane.

Prodavnicama će biti dozvoljen rad, uz mjere higijene i ograničen broj kupaca, dok će restorani moći da vrše dostavu.

Iz Instituta Robert Koch danas je saopšteno da je u Njemačkoj u posljednja 24 sata na testu za koronavirus bilo pozitivno još 14.964 ljudi, a da je preminulo 27 zaraženih.