Uvijek sigurne i provjerene informacije!

COVID-19 / Ugostitelji susjedne zemlje se udružili: Otvaramo objekte od četvrtka

Udruženje ugostitelja iz Crne Gore saopštilo je da od danas za njih ne važe odluke Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

Najavili su otvaranje svojih objekata od četvrtka, prenosi vijesti.me.

“Pošto mi kao udruženje ne postojimo za NKT, iako smo se kao ugostitelji dosljedno trudili da poštujemo sve predložene mjere, od danas za nas odluke NKT-a ne važe. Tim prije što nadležni državni organi i institucije ignorišu ili ne sankcionišu one koji u vjerskim objektima, na otvorenim prostorima i čak u COVID bolnicama ugrožavaju zdravlje građana. Zato smo donijeli odluku da na nivou čitave Crne Gore ignorišemo takozvane semafore i od četvrtka počinjemo normalno da radimo, u skladu sa ranijim preporukama za koje mislimo da su logične, a to znači da ćemo raditi do 22:00h za stolom će moći da budu maksimalno 4 osobe i u bašti i unutra sa razmakom između stolova od 2 metra“, navodi se u saopštenju Udruženja ugostitelja.

Smatraju da je ovo jedini način da sačuvaju “kako našu privredu tako i egzistenciju naših porodica, poštujući principe solidarnisti i odgovornosti”.

Navodi se da su saopštenje podržala udruženja iz Tivta, Ulcinja, Budve, Herceg Novog, Kotora, Berana, Podgorice, Plava, Pljevalja, Nikšića i Cetinja, te da svi potpisani stoje iza njega i da su spremni snose sve posljedice ovakve odluke.