Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Gradonačelnik Mićić osudio razbijanje prozora na Atik džamiji

U saopćenju gradonačelnika se navodi da se sinoć, poslije dužeg vremena, u Bijeljini dogodio napad na vjerski objekat

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić osudio je razbijanje prozora na Atik džamiji u centru grada.

U saopćenju gradonačelnika se navodi da se sinoć, poslije dužeg vremena, u Bijeljini dogodio napad na vjerski objekat u kojem su razbijeni prozori na džamiji, uz najoštriju Mićićevu osudu ovog čina.

– Upućujem pitanje svim sugrađanima, da li želimo da živimo u lokalnoj zajednici u kojoj zajedno radimo i trudimo se da život svima bude bolji, ili želimo neprijateljstvo, nepovjerenje i nestabilnost, koji nikom dobra nisu donijeli – poručio je Mićić.

Iznoseći čvrsto uvjerenje da su svi građani, uz nekoliko izuzetaka među kojima su i počinioci sinoćnjeg napada, svjesni da u semberskoj ravnici ima mjesta za sve koji je vole, gradonačelnik ističe da nema potrebe za napadima ni na koga, pa ni na vjerske objekte.

Gradonačelnik Mićić osudio razbijanje prozora na Atik džamiji

– Imamo društvo u kojem jedni druge poštujemo i ne dozvolimo da neodgovorni pojedinci pokvare sve ono što godinama strpljivo gradimo, za dobro svakog stanovnika Semberije, bez obzira kako se zove i kako se obraća Bogu – poručio je Mićić.

On je zamolio sve sugrađane da se suzdrže od provokacija i da se okrenu budućnosti Semberije, kako zbog sadašnjih generacija, tako i zbog budućih generacija.

Izvor: Avaz.ba