Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Komšić poručio Čoviću i Dodiku: “Puno je više nas koji volimo ovu zemlju”!

Komšić koji se nalazi u Srebreniku u posjeti kandidatima Demokratske fronte na sljedećim izborima, poručio je da je na mjestu Dodika i Čovića da se ne bi igrao takvim najavama.

 “Da sam na Dodikovom i Čovićevom mjestu ne bih se s tim, odnosno sa tim najavama nimalo igrao. Jasno je čemu takva politika koja je nastavak politike Franje Tuđmana i Slobodna Miloševića vodi. Zna se kako je prošli put prošla. Sad bi prošla puno gore. Takve najave mogu se samo odbiti od glavu, njima koji pokušavaju prijetiti. Moraju znati da ih se oni koji vole ovu državu nimalo ne boje”, poručio je Komšić u kratkoj izjavi za Fenu. 

Podsjećamo, lider SNSD-a, Milorad Dodik, izjavio je za Pink televiziju da će Srbi i Hrvati kreirati zajedničku izjavu kako BiH može funkcionirati i dodao da je, ako ne bude prihvaćena, jedino rješenje razdruživanje.

Dodik je naveo da „razdruživanje ne znači rat, osim ako bi međunarodni intervencionizam producirao takvo nešto“.

Ponovio je da nigdje nije zabranjeno da Republika Srpska provede referendum, te da Srbi imaju pravo razmišljati o tome i da bi im trebalo da biti prihvaćeno pravo na samoodređenje.

Dodik je istaknuo da se i Hrvatska otvoreno zalaže za status Hrvata u BiH.

– BiH je pogrešna zemlja, pogrešno koncipirana. Sve više ljudi govori da je BiH propala, neodrživa, složena država – rekao je Dodik.