Uvijek sigurne i provjerene informacije!

“Neka Grujičić pogleda Potočare i shvatit će zašto nedostaju 8.372 glasa”

Kandidat probosanskog bloka za načelnika Srebrenice Alija Tabaković pozvao je aktuelnog načelnika ovog grada Mladena Grujičića da "račune polaže narodu u Srebrenici, a ne u Beogradu".

– U najmanju ruku je neozbiljno organizovati press konferenciju i predstavljati se u nekoj drugoj državi kao kandidat za izbore u svojoj državi. Posebno je to skandalozno kada odete u državu koja je pred Međunarodnim sudom pravde presuđena zbog Kršenja konvencije o genocidu jer nije spriječila genocid. Držati press u državi pod okriljem sistema koji i danas negira genocid počinjen pod okriljem tog režima 90-ih, i ponovo da se tu donosi odluka za Srebrenicu. U gradu, u državi, u sistemu koji je i počinio genocid, to je nedopustivo i vrijeđa – ističe Tabaković.

Naglašava kako je nekorektno prema Bošnjacima Srebrenice, ali i prema Srbima koji žive u tom gradu, obraćati se javnosti iz Beograda.

– To je dokaz da je Grujičić prethodne četiri godine polagao račune Beogradu, a ne ljudima čiji je načelnik. Jer iz općinskog budžeta on mora podmiriti glasače iz Srbije, zapostavljajući pri tome i Srbe i Bošnjake koji žive u Srebrenici. Nezadovoljni su njegovim radom i jedni i drugi – kaže Tabaković.

Podsjeća kako je Grujičić svaku priliku koristio da kaže kako ima korektne odnose sa Bošnjacima, te da je to nešto što je i očekivano jer su Bošnjaci korektni sa svima.

– Bošnjaci nisu činili zločine, Bošnjaci nisu nikoga protjerali iz Srebrenice, Bošnjaci nisu počinili genocid i Bošnjaci nisu manjina u ovom gradu. Fizički jesmo manjina jer su 8.372 bijela nišana u Potočarima. Ali to su naši Srebreničani, oni žive s nama iako nisu među živima. To je naša prošlost, naša sadašnjost, ali i budućnost opstanka ovdje. Svaki dan prolazi pored Potočara, neka pogleda, vidjet će zašto smo fizički manjina. Neka pogleda i vidi da nedostaju 8.372 glasa – poručuje na kraju Tabaković.