Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Obilježavanje dana UN-a – Budućnost oblikujemo zajedno

“Budućnost oblikujemo zajedno” naziv je interaktivnog online događaja koji će biti organiziran u petak, 23. oktobra, povodom obilježavanja dana Ujedinjenih nacija i 75. godišnjice osnivanja organizacije UN-a.

Uspješni predvodnici inovacija u različitim sektorima razvoja društva u Bosni i Hercegovini, zajedno s rezidentnom koordinatoricom Ujedinjenih nacija u BiH Ingrid Macdonald, razgovarat će o primjeni održivih razvojnih ciljeva u svakodnevnom životu bh. društva i predstaviti zanimljive životne priče.

Događaj će zvanično otvoriti ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković.

Na ovaj način tim Ujedinjenih nacija u BiH želi široj javnosti kroz inspirativna životna iskustva uspješnih bh. poduzetnika, umjetnika, IT stručnjaka itd. predočiti doprinos bh. građana u oblikovanju zajedničke održive budućnosti.

Ovaj interaktivni online događaj uživo će biti prenošen putem Facebook stranice Ujedinjenih nacija u BiH, saopćili su organizatori.

Također su najavili da će se Bosna i Hercegovina pridružiti gradovima širom Evrope u subotu, 24. oktobra, u inicijativi “Evropa u plavom za UN75”. Vijećnica u Sarajevu, Stari most u Mostaru i Banski dvor u Banjaluci će biti osvijetljeni plavom bojom obilježavajući dan UN-a.