Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Država mora platiti i omogućiti građanima da se liječe gdje god žele

Savez za bolju budućnost BiH sinoć je u Novom Sarajevu održao predizborni skup na kojem su predstavljeni kandidati za Kantonalnu skupštinu te Federalni i Državni parlament.

Nosilac liste za Parlament FBiH doktor Mirsad Kacila istakao je da su ovi izbori vrlo važni i krucijalni za našu državu.

Biramo evropski put BiH, otvorenost i dobrosusjedstvo, ili zatvaranje i traženje vize za odlazak. Prošle četiri godine sam proveo u Federalnom parlamentu, borili smo se i izborili za ono za šta smo mogli, ali nije to lako, treba nam više ruku, više mjesta. Zato je važno izaći na izbore i glasati za Savez za bolju budućnost – istakao je Kacila.
Naveo je da će se boriti za pravo pacijenata i da ne budu diskriminirani te da imaju pravo izbora gdje će se liječiti.

Kandidat za Federalni parlament dr. Nabil Naser u svom govoru je istakao da je vrijeme da BiH dobije ministarstvo zdravstva na državnom nivou.

Pacijent je taj koji bira gdje da se liječi. Za protekli period Vlada FBiH je Zavodu za zdravstveno osiguranje dužna oko dvije milijarde KM. U revizorskom izvještaju Ureda za revizije BiH za 2020. godinu Vlada FBiH je uplatila 28,5 umjesto 148 miliona maraka. Ostali su dužni pacijentima i osiguranicima 120 miliona KM. Zbog takvog nemara naša djeca i osiguranici se liječe uz pomoć dobrih ljudi, “Pomozi.ba” ili dizanjem kredita. Arapske zemlje su skinule Bosnu i Hercegovinu s liste prioriteta, i to zbog prosjačke politike SDA – rekao je Naser.
Prisutnima su se još obratili kandidati za Skupštinu Kantona Sarajevo Vesko Drljača, Mirsad Jašarević i Selma Halilagić, kandidat za Federalni parlament Edin Rovčanin te kandidati za Parlament BiH Anis Krivić i Zikreta Tubić.