Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Ministarstvo privrede KS nastavlja podršku poslovnim i sajamskim aktivnostima

U Ministarstvu privrede Kantona Sarajevo danas su potpisani ugovori s predstavnicima nevladinih organizacija, udruženja i kompanija koje su prošle javne pozive Ministarstva za organizacije poslovnih ili drugih sajamskih aktivnosti. Cilj tih aktivnosti je promocija poslovnih subjekata s područja KS koji će direktno ili indirektno utjecati na razvoj privrede.

Tokom prethodna tri mjeseca Ministarstvo privrede je provelo četiri javna poziva za podršku organizacijama poslovnih i sajamskih aktivnosti. Putem ovih poziva 14 udruženja i nevladinih organizacija i 10 kompanija ostvarilo je pravo na sufinansiranje kandidovanih projekata, u ukupnom iznosu od 230.000 KM.

Ministar privrede KS Adnan Delić istakao je danas da je ovo način da se svima koji imaju dobre ideje i projekte izađe u susret, kako bi kroz promociju i umrežavanje poslovne zajednice i organizacija koje rade na promociji poslovne i privredne aktivnosti u Kantonu radili na jačanju ukupnog poslovnog ambijenta.

Organizatori poslovnih aktivnosti, predstavnici kompanija i organizacija izrazili su zahvalnost Ministarstvu na prepoznavanju važnosti podrške koja je od velikog značaja, posebno nakon dvije godine pandemije u kojima su sve aktivnosti otvorenog tipa bile potpuno obustavljene.

Među projektima koji su podržani su Sajam kafe i čokolade, festival gaming inudstrije „Loading“, sajam headhunter – lovaca na talente u outsourcing industriji, koji su posebno specifični zbog promocije i prepoznavanja novih inudstrija, zanimanja i djelatnosti digitalnog doba. Ove djelatnosti predstavljaju potencijal za zadržavanje mladih u Bosni i Hercegovini, što je jedan od prioriteta Vlade Kantona Sarajevo, saopćila je Služba za protokol i press KS.