Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Priznanja učenicima iz KS koji su osvojili nagrade na takmičenjima

Svečana dodjela priznanja učenicima osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo koji su školskoj 2021/22. godini osvajali nagrade na federalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima u različitim oblastima obrazovanja, upriličena je danas u organizaciji Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS.

Drugi put su izdvojena značajna novčana sredstva kao vid podrške ovim talentovanim mladim učenicima, a ukupan budžet za nagrade učenicima je ove godine iznosio 111.660 KM.

Danas proslavljamo izvrsnost. Oko 220 učenika dobit će vrijedne pojedinačne novčane nagrade koje su u rangu godišnje stipendije, a oni na taj način dobijaju poruku da ih sistem prepoznaje, kao i da ima sluha za sve njihove dodatne potrebe – kazala je ministrica za odgoj i obrazovanje Naida KS Hota-Muminović.

Na današnjoj svečanosti je uprličena i dodjela nagrada od IT kompanije ATLANTBH d.o.o. Sarajevo za 32 učenika srednjih škola koji su na kantonalnim takmičenjima iz informatike, matematike i STEM-a osvojili prva tri mjesta.

Današnjoj svečanosti prisustvovali su i brojni roditelji učenika, direktori i nastavno osoblje škola, kao i predstavnci vladinog i nevladinog sektora, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.