Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Raspisan tender za izgradnju raskrsnice na glavnoj saobraćajnici na Stupu

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, putem Direkcije za puteve Kantona Sarajevo, pokrenulo je postupak javne nabavke za izvođenje radova na izgradnji raskrsnice, odnosno isključnih traka u ulici Džemala Bijedića, u naselju Stup.

Pokrećemo javnu nabavku za izbor izvođača radova na izgradnji raskrsnice na Stupu, još jednom velikom projektu koji će smanjiti gužve i povećati sigurnost svih učesnika u saobraćaju. Svjesni smo svih izazova sa kojima se građani, pješaci i vozači susreću i ovaj projekt će olakšati svakodnevnicu – istakao je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.

Rok za dostavljanje ponuda je 45 dana, a vrijednost projekta je 1,5 miliona KM.

Ministar Šteta je kazao da će građani ovim projektom dobiti po još jednu traku na glavnoj saobraćajnici, dva nova tramvajska stajališta i sigurnu i kvalitetnu raskrsnicu.

-Tramvajska pruga je na ovom dijelu rekonstruisana, te je važno istaći da je izgradnja ove raskrsnice planirana, kao i da su šine koje su već postavljene prilagođene raskrsnici – zaključio je Šteta.

Izgradnjom ove raskrsnice, koja je dio XIII transverzale, rasteretit će se gužve na raskrsnici kod Energoinvesta, saopćila je Služba za protokol i press KS.