Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Sarajevski Medžlis – U petak počinje manifestacija ‘Selam, ya Resulallah’

Medžlis Islamske zajednice Sarajevo i ove godine od 23. oktobra do 16. novembra organizira manifestaciju "Dani o Allahovom Poslaniku: Selam, ya Resulallah", pod motom "Reci robovima Mojim da govore samo lijepe riječi".

Bit će realizirano ukupno 29 sadržaja i aktivnosti na području MIZ Sarajevo.

Već šesnaest godina u kontinuitetu sarajevski Medžlis organizira obilježavanja rođenja posljednjeg Božijeg Poslanika Muhammeda, a.s. različitim programima koji se realiziraju u hidžretskom mjesecu rebiu-l-evvelu.

Time se veoma uspješno ističu univerzalne vrijednosti vjere: ljubav, solidarnost, altruizam, volonterizam, afirmira kultura i tradicija, daje prilika mladima za aktivno učešće u kreiranju pozitivnih uslova života, te doprinosi odgoju i obrazovanju djece.

– Realizacijiom aktivnosti se želi, s iznimnom ljubavlju, prisjetiti voljenog Poslanika, a.s, prenijeti moralne poruke koje je uputio, doprinijeti u educiranju javnosti o njegovom liku i djelu, te obogatiti ponudu kulturnog programa u gradu Sarajevu – saopćeno je iz Medžlisa IZ Sarajevo.

U fokusu ovogodišnje manifestacije je lijepa riječ, a moto je kur’anski ajet: “Reci robovima Mojim da govore samo lijepe riječi”.

Programske aktivnosti će biti organizirane uz poštivanje svih epidemioloških mjera zbog pandemije koronavirusa, tako da je broj prisutnih ograničen.

Svi sadržaji će biti prezentirani putem medijskih pokrovitelja i službenih internet platformi MIZ Sarajevo.