Uvijek sigurne i provjerene informacije!

U nedjelju privremena obustava saobraćaja u Sarajevu zbog polumaratona

U skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, zbog održavanja “Vivia Run Fest Sarajevo”, manifestacije od značaja za Grad Sarajevo, u nedjelju, 18. septembra će u periodu od 8.30 do 13.00 sati privremeno biti izmijenjen režim saobraćaja na trasi kretanja učesnika utrke.

Saobraćaj će biti izmijenjen na lokacijama: Ferhadija (start) – Maršala Tita – Zmaja od Bosne – raskrsnica Zmaja od Bosne/Halida Kajtaza (okret) – Zmaja od Bosne – Hiseta – Hamze Hume (most Skenderija) – Terezija – Vrbanja (most Suade i Olge) – Vilsonovo šetalište – Topal Osman-paše – Zvornička – Grbavička – Zagrebačka – Terezija – Hamze Hume (most Skenderija) – Obala Kulina bana – Telali – Mula Mustafe Bašeskije – Zelenih Beretki – Branilaca Sarajeva – Trg Susan Sontag.

Saobraćajna policija će na terenu regulisati saobraćaj i prekidati zabranu u navedenim ulicama redom, kako se budu završavale aktivnosti u njima. Zabrana saobraćaja može se mijenjati da bi se uskladila sa konkretnim potrebama i programom manifestacije.

Utrke “Sarajevo polumaraton” i “G-Drive štafetni polumaraton” započet će u 9 sati sa startne pozicije u Ulici Ferhadija kod znaka “Sarajevo Meeting of Cultures”, a ciljna pozicija će biti na Pozorišnom trgu Susan Sontag, saopćeno je iz Udruženja Marathon Sarajevo.