Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Bećirović u Tešnju: Radnicima trebaju primanja od kojih mogu živjeti, a privrednicima sistemska podrška

Dr. Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je prisustvovao skupu Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine u Tešnju. Ovom prilikom, dr. Bećirović je izjavio:

„U svakom dijelu Bosne i Hercegovine nailazimo na primjere snalažljivosti i poduzetništva naših ljudi. Međutim, naši poduzetnici se trebaju razvijati uz pomoć države, a ne unatoč državi koja ne pokazuje razumijevanje za njihove potrebe. Za plodonosna preduzeća ključni su zadovoljni radnici. Moramo usvojiti zakonsku regulativu kojom se štite radnička prava i garantuju minimalne plate od kojih se može dostojanstveno živjeti,“ izjavio je Bećirović i dodao:

„Privrednicima treba osigurati olakšice i poticati ih da sredstva reinvestiraju u razvoj preduzeća i podizanje radničkih primanja. Zato država mora da privrednicima ponudi porograme koji će im omogućiti podršku da realizuju takve mjere. Nažalost, imamo vlast koja odbija ukinuti akcize na gorivo, da i ne govorim o posebnim programima podrške poslodavcima i izvoznicima.“

„Kao budući član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, učinit ću sve da diplomatska mreža Bosne i Hercegovine bude servis našim privrednicima u osiguranju novih tržišta. Nažalost, u diplomatiju se danas šalju ljudi koji postavljenje gledaju kao trajni plaćeni odmor, umjesto odgovoran posao koji treba iznjedriti ekonomsku saradnju, unapređenje poslovnog ambijenta za naše izvoznike i korist za naše ljude. Nakon oktobra ćemo to mijenjati i Bosna i Hercegovina će imati diplomate koji rade svoj posao za dobrobit države koja ih je postavila na pozicije.“ zaključio je Bećirović.