Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Dragan Mioković: Užasno je genocid koristiti u predizborne svrhe!

Povodom istupa Amora Mašovića i Sebije Izetbegović u kojima su sve osim SDA nazvali onima koji Bošnjake vode u masovne grobnice, reagovao je Dragan Mioković iz Naše stranke.

„Preskupa su imena žrtava planetarnog zločina, kao ‘argument’, četiri dana pred izbore, pa ko god da se usudi da ih potegne.

Tvrdio bih isto i da su spomenuta poslije izvinjenja, prvo za izgubljen proces a onda i laž o reviziji presude za genocid protiv Srbije u Hagu.

Dok manipulišu žrtvama genocida, naše građanke i građani na dijelovima naše zemlje gdje je počinjen genocid žive na rubu egzistencije. Ne tako davno da bi se zabravilo, 21. novembra prošle godine, svjedočili smo otvaranju prve javne kuhinje za bebe u BiH. I to gdje? U Bratuncu. Svaka čast humanitarnim radnicima koji su je otvorili, svaka čast Vladi KS koja je pomogla njen rad, ali kako je moguće da je došlo do toga da ona bude potrebna uz gotovo 27 godina brige ovih koji i danas pred izbore žrtve spominju?

Krajnje je vrijeme da s poštovanjem, šutnjom i poniznošću svim žrtvama omogućimo dostojanstven život u našoj zemlji. Pogotovo je važno, neophodno, prestati njihovim sudbinama prijetiti bilo kome.“