Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Džindić: Nećemo dozvoliti da struja poskupi

Savez za bolju budućnost BiH večeras je u Kalesiji održao predizborni skup na kojem su predstavljeni kandidati SBB-a za kantonalni, federalni i državni nivo vlasti.

Prisutnima se u Kalesiji obratio potpredsjednik Saveza za bolju budućnost BiH i nosilac sarajevske liste za Parlamentarnu skupštinu BiH Nermin Džindić.

Nažalost, niko do sada od drugih stranaka na predizbornim skupovima nije govorio šta je uradio. Još gore je što niko ne govori o planovima. Samo parole „glasajte za nas“. Namjenska industrija je ranije u mandatu, dakle za četiri godine, imala promet od 300 miliona KM. Sada za godinu ima 400 miliona. Otvoreno je 1.800 radnih mjesta. To smo mi uradili – rekao je Džindić.

Istakao je, da je električna energija otišla na tržišnu cijenu, sve kovačnice bi bile ugašene.

Spriječili smo da građanima poskupi struja. Znamo kakva su primanja građana, znamo kakav je standard i nećemo dozvoliti poskupljenja dok smo na ovom mjestu – rekao je Džindić.
Nosilac federalne liste Elvir Rožnjaković kazao je da je u odnosu na prije četiri, kao i osam godina sve manje mladih.

Oni su morali otići trbuhom za kruhom. Otišli su jer žele sebi i svojoj porodici bolju budućnost. Želimo da zakoni budu jednaki za sve, da nema nedodirljivih. Da majke s troje djece imaju penziju. To je budućnost kakvoj teži SBB – rekao je Rožnjaković.
Prisutnima su se u Kalesiji još obratili i nosilac tuzlanske liste za Parlamentarnu skupštinu BiH Izet Žigić i kandidat Adin Huremović, nosilac liste za Skupštinu Tuzlanskog kantona Senad Salkić te kandidat za ovaj nivo vlasti i domaćin Mensur Hukić.