Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Džindić: Spasili smo puno firmi, u TK ćemo napraviti novu fabriku namjenske industrije

Savez za bolju budućnost BiH sinoć je u Tuzli održao centralni predizborni skup za Tuzlanski kanton. Tom prilikom predstavljeni su kandidati SBB-a za sve nivoe.

Potpredsjednik Saveza za bolju budućnost BiH i nosilac sarajevske liste za Parlamentarnu skupštinu BiH Nermin Džindić govorio je o brojnim uspjesima koje je kao ministar energije, rudarstva i industrije FBiH ostvario u kompanijama „Hidrogradnja“, „Energoinvest“, „Borac“ Travnik, „Željezara“ Zenica…

To su kompanije koje su bile u štrajku kada sam došao na mjesto ministra. Danas su to stabilne firme. Radnicima je uvezan staž i otišli su u zasluženu penziju. Mi brinemo o radnicima. Kada je došla pandemija, napravili smo program kako pomoći privredi. Sa 60 miliona smo im pomogli da prebrode krizu, a imali su jedan uvjet, a to je da ne otpuštaju radnike – rekao je Džindić.
Istakao je da Tuzla i Tuzlanski kanton zaslužuju jednu novu fabriku namjenske industrije.

Ta fabrika treba i mora doći. Razgovarali smo s odgovornima u firmi TTU Tuzla da oni preuzmu i da krenu u projekt. Bit će mi drago ako to budu oni i bit će mi drago ako se i drugi privrednici iz ovog kantona priključe. Briga o radnicima je osnovni motiv SBB-a – rekao je Džindić.
Dodao je da je cilj SBB-a da radnik od svoje plaće može normalno živjeti, da može izdržavati svoju porodicu.

Prisutnima su se još obratili i nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Izet Žigić, nosioci lista za Parlament FBiH Elvir Rožnjaković (izborna jedinica 404), Edisa Papraćanin (izborna jedinica 403), Fahir Humić (izborna jedinica 402), nosilac liste za Skupštinu Tuzlanskog kantona Senad Salkić te povjerenik SBB-a za Tuzlanski kanton i kandidat za Državni parlament Adin Huremović.