Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Jasmina Bišćević Tokić: “Ne dozvoljavamo vam da nam gazite ponos i nipodaštavate naše žrtve”

Iako smo navikli na nepromišljene izjave Predsjednika susjedne nam Hrvatske, ne mogu da se otrgnem utisku kojeg je na mene ostavila najsvježija uvreda u kontekstu negiranja genocida u Srebrenici.
Također ne mogu i ne želim da shvatim šutnju niti Hrvatske javnosti koja je prošla kroz slična ili čak ista iskustva u ne tako dalekoj historiji.
Svakako apelujem i na Međunarodnu zajednicu da osujeti sada već jasna mješanja u unutrašnju politiku BiH, bolesne i opasne ambicije naših prvih komšija. Otvoreno i bezrezervno ću osuđivati ovakve napade na našu zemlju i ono na čemu je ona utemeljena, na naše žrtve.
Milanovićeve izjave, su još jedan u nizu dokaza zbog kojih treba da budemo obazrivi, bez opuštanja.
Na svaku nedobronamjernu izjavu susjednih političara, pa čak i ovih naših, trebamo imati spreman i konkretan odgovor. „Ne dozvoljavamo vam da nam gazite ponos i nipodaštavate naše žrtve“. I naravno, naša reakcija ne smije biti samo verbalna, već i ekonomska. Podsjetit ćemo ih na milionske iznose, koje inkasiraju robama koje plasiraju u našoj zemlji, podsjetit ćemo ih na to i koliko novca ostavljamo na njihovom primorju, ali jasno ćemo im poručiti da to ne mora biti tako u koliko nastave sa ovim spletkarenjima. Naravno, u ime prolivene krvi kojoj smo se zakleli, nećemo dozvoliti ovo vrijeđanje.