Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Ko je Samir Suljević, novosarajevski SDP-ovac?

Evo nas tu, tek na koji dan od sudbonosnih izbora.

Kontinuirane samopromocije, skupi videospotovi  su nam dosta toga kazali i vjerovatno pomogli da donesemo određene stavove na ime ukazivanja povjerenje u ovim sudbonosnim rubrikama.

No nekako gotovo i stihijski se u raznim medijima provlači ime Samira Suljevića.

Cijeneći da je ovaj gospodin, Predsjednik novosarajevskog SDP tima,a zapravo zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, čija emotivna istupanja su građani nerijetko bilježili, nismo mogli, a da mu ne damo prostora u našim novinskim rubrikama.

Samir Suljević rođen je 1966. u Bjelovaru. Inače sin poznatog generala Suljevića, nije bio privilegovan kancelarijskim činom, već je rame uz rame sa borcima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, patrolirao rovovima štiteći tadašnje linije, a sadašnju cjelovitost BiH. Po struci je građevinski inžinjer.

Ovaj sin, potom suprug i otac u politiku bez posebnih ambicija u politiku početkom 2017.godine. Sasvim neočekivano svojom proaktivnošću u vrlo teškom periodu po SDP, biva motivisan izglašavanjem na  odgovornu poziciju Predsjednika Općinskog Odbora SDP-a, kojeg odmah po tome značajno omasovljava.

Entuzijazam članova ove lokalne baze Samira lansira i u klupe sarajevske Kantonalne skupštine na izborima 2018.  Svoj entuzijazam i emociju prema SDP-u sa svojim Novosarajlijama nanovo dokazuje dobrim izbornim rezultatima u Općinskim izborima 2020. godine i osvajanjem 4 vijećnička mandata.

Upravljajući općinskim odborom, te svakako i raspoloživošću klubu vijećnika SDP a Novo Sarajevo, Suljević savladava sve izazove političkog života, kojeg sasvim jasno i konkretno nastavlja provoditi i kroz skupštinske klupe Kantona, a evo po okončanju ovog mandata dobiva povjerenje svoje partije te biva kandidaovan za Federalni parlament BiH, priizbornoj jedinici 11. na rednom mjestu 3.

Samirov mandat!

Samir Suljević svoj mandat u Skupštini Kantona zaista i opravdao. Samirovi istupi su zabilježeni na skoro svakoj sjednici ovog sasvim sigurno uzbudljivog mandata.

Preko 21 inicijativa, 54 zastupnička pitanja, preko stotinu diskusija, dokaz je Samirove predanosti građanima Kantona s kojima generalno uvijek stupa u direktnu komunikaciju.

 ve Samirove inicijative i većina zastupničkih pitanja su proizilazila iz problema s kojim se nosila boračka populacija, potom je rješavao radničke probleme, posvetio se socijalnim kategorijama, a borio se za sigurnost i vrlo često za zdravstvene radnike.

Samira nisse ne može okarakterisati kao političara željnog slave, zbog čega je izazovno i razgovarati ssa njim, već smo ga svrstali među radnike, istinske narodne zastupnike. Nerijetko i na uštrb svoje porodice Samira se može zateći na druženju sa borcima, u kancelarijama inih udruženja, nerijetko u šetnji sa građanima od kojih crpi i aktualizira ove probleme, a potom ih delegira u Skupštini.

Kako rekosmo, rezultatima ovog skromnog lafca svjedočio je i vrh SDP-a, koji odlučuje Samira delegirati na Federalnu listu. Kako nam je i rekao u razgovoru, očekivao je nastavak svog političkog puta opet kroz Kanton Sarajevo, jer je kako kaže „nekako iskomuncirao ljude i osjeća se prihvaćenim u Sarajevu“, no ipak navodi nam Samir „ako partija tako kaže, tako će i biti“.

„I zapjeva se ponekad, s rajom, pa se ljepše osjećam“, nastavlja Samir. „Zato gordo čaršijom hodam, nisam nikoga ostavio bez odgovora, ničiji problem nisam zanemario, a zaista sam nastojao svima biti od koristi“. „Tako će biti i u Federalnom.., i bez obzira što je ovo nivo na kojem se donose zakoni, usvajaju procedure, brine o velikom budžetu, niti jedno moje istupanje neće biti mimo mišljenja građana, raje“…uvjerava nas ovaj bivši rukometaš. „Dakle, uvijek ću konsultovati svoju bazu bez obzira na sve. Nekako mislim i doživljavam to kao svoju misiju i osnovni zadatak“.

Nakon ovih riječi, te svakako osmjeha uz onaj čudni ne baš sarajevski akcenat se rastadosmo sa Samirom, zaključivši da je ovaj kandidat, zapravo čovjek iz raje, koji zna gdje mu je mjesto i zna cijeniti sve. Svojim skromnim nastupom uvjerio nas je da mu je povjerenje građana jako bitno i da je spreman istupiti u ime svačijeg problema, a kako bi upravo bio dio rješenja.

Čista obraza napominjemo na njegovu poziciju br. 3 u okviru Federalne liste, izborne jedinice 11 ispred SDP-a. I poručujemo mu, Samire Suljeviću, držimo te za riječ, poštenjem i pravednošću u naše ime budi pobjednik svih naših problema!