Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Ministar odbrane BiH primio vojne atašee Ruske Federacije i NR Kine

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primio je u srijedu vojne atašee Ruske Federacije u BiH brigadira Ilya Skrebneva (u odlasku) i novoimenovanog vojnog atašea brigadira Sergeja Iljnickija, a izraženo je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom ministarstava odbrane i oružanih snaga dviju država.

Ministar Podžić zahvalio je odlazećem vojnom atašeu za visoko profesionalan rad, aktivno učestvovanju u radu vojno-diplomatskih predstavnika, njegov lični doprinos za unaprjeđenje bilateralne saradnje između oružanih snaga te mu poželio sreću i uspjeh.

Novom vojnom atašeu Ruske Federacije u BiH zaželio je uspjeh u radu u Bosni i Hercegovini te iskazao uvjerenje u nastavak dobrih odnosa i jačanje bilateralne saradnje u oblasti odbrane.

Istoga dana, odlazeći i novoimenovani vojni ataše Narodne Republike Kine, brigadir Luo Tiefeng i stariji brigadir Su Qiang sastali su se sa ministrom odbrane Sifetom Podžićem.

Na sastanku je istaknuto da je odnos Bosne i Hercegovine i NR Kine zasnovan isključivo na prijateljstvu bez interesa što potvrđuje činjenica da je NR Kina veliki donator naše države.

Odlazeći vojni ataše, brigadir Luo Tiefeng informirao je ministra o detaljima isporuke donacije inženjerijskih mašina za potrebe OS BiH, a to će biti realizirano narednog mjeseca.

Ministar Podžić zahvalio je bivšem vojnom atašeu za visoko profesionalni rad u toku mandata, unaprjeđenje bilateralne saradnje i poželio mu uspjeh u životu. Novoimenovanom vojnom atašeu poželio je dobrodošlicu, uz očekivanja za proširenje saradnje.

Brigadir Luo Tiefeng i stariji brigadir Su Qiang zahvalili su domaćinu za srdačan prijem, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Izvor: FENA