Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Mirsad Hadžikadić: Glasao sam za Bidena jer je logičniji izbor

Izbore u Sjedinjenim Američkim Državama komentirao je osnivač i predsjednik Savjetodavnog vijeća za Bosnu i Hercegovinu u Washingtonu i Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti Mirsad Hadžikadić.

On je kazao da nije simpatizer niti jedne stranke te da je glasao na osnovi kvalitete kandidata.

“Glasao sam za Joea Bidena jer je Trump predsjednik koji je pristao da predstavlja vrijednosti jednog dijela SAD, ne čitave države i često doprinosi podjeli u među građanima. Često njegove riječi daju naznaku netolerancije i zbog toga mi je Biden logičniji izbor”, rekao nam je Hadžikadić.

Dodao je da je Trumpov nonšalantni pristup pandemiji koronavirusa koštao zdravlja i života veliki broj američkih građana.

“Odbio je poslušati struku po tom pitanju i čitav je problem pandemije ispolitizirao. To je imalo katastrofalne posljedice. Usporedite li trenutnu mapu glasača, s mapom zaraženih koronavirusom u SAD – u primjetit ćete da države koje su svoj glas dale Trumpu imaju više zaraženih”, dodao je Hadžikadić.

Komentirao je i Trumpove izjave da ga demokrate pokušavaju pokrasti na izborima.

“Aktuelni predsjednik već godinama upozorava kako prijeti masovna prevara iako to u stvarnosti uopće nije istina, dajući naznaku da ne namjerava prihvatiti nikakav rezultat izbora u kojem on nije pobjednik”, istakao je Hadžikadić.