Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Mirsad Hadžikadić: Ne dozvolite da vas natjeraju da glasate za zlo. Birajte dobro!

Danas je održana posljednja od 5 debata kandidata za člana Predsjedništva BiH, od kojih su četiri bile televizijske emisije i jedna radijska.

Jedini sam kandidat koji se pojavio ili je potvrdio učešće na svim debatama. Jedini sam koji nije pobjegao ni sa jedne, koji nije vrijeđao i koji je poštovao vrijeme dato od strane voditelja.

To se moglo vidjeti i večeras. U atmosferi u kojoj se jedan kandidat ne pojavi, a drugi vrijeme koristi za niske i jeftine laži na račun ličnosti prisutnog sagovornika, jako je teško da do izražaja dođu teme od značaja za opstanak, razvoj i prosperitet države. Teško je dobiti vrijeme da se govori o suštini svakog problema, koji ima iste uzroke, duboko ukorijenjene u našem društvu.

Nama je važno svojim primjerom pokazati da politika može biti drugačija, da su mogući dijalog, poštenje i demokratija. Vjerujem da su ove debate pokazale da postoji drugačiji način razmišljanja i ponašanja.

Najvažnije mi je što smo pokazali odgovornost prema građanima, medijima i državi. U toj odgovornosti je osnov promjene. Ko nije odgovoran prema građanima i javnosti, ne može biti lider i voditi državu ka boljoj budućnosti.

Dragi građani, ne dozvolite da vas natjeraju da glasate za manje ili veće zlo.

Birajte dobro!