Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Ramić sutra u općini Pale FBiH uručuje ključeve stanova za deset porodica

Federalni ministar za raseljene osobe i izbjeglice Edin Ramić sutra će u Općini Pale u Federaciji BiH uručiti ključeve stanova za deset porodica koje su do sada živjeli u kolektivnim i alternativnim centrima.

Useljenjem u nove stambene jedinice u stambeni objekat u Općini Pale u Federaciji BiH, koje su izgrađene u okviru realizacije projekta CEB II “Zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja”, osigurana su stambena rješenja po sistemu neprofitnog socijalnog stanovanja za deset porodica koje su do sada živjeli u kolektivnim i alternativnim centrima na području Općine Pale/FBiH.

Svečanost povodom uručenja ključeva stanarima u nove stambene jedinice bit će upriličena u ponedjeljak, 26. septembra, u 15 sati ispred novoizgrađenog objekta u Općini Pale/FBiH koji se nalazi u neposrednoj blizini zgrade Općine, saopćeno je iz Ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice FBiH.

Ukupna vrijednost podprojekta u Općini Pale/FBIH iznosila je 1.128.325 KM, od čega je iznos 960.400 KM kreditnih sredstava CEB-a, a ostatak iznosa u vrijednosti od 167.925 KM je osigurala Općina.