Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Sabina Ćudić u Bihaću: Pred nama su presudni izbori za našu zemlju

Skup Naše stranke večeras je održan i u Bihaću. Prisutnima u Muzeju Prvog zasjedanja AVNOJ-a, između ostalih, obratila se Sabina Ćudić, predsjednica Glavnog odbora Naše stranke.

“Ovo nisu samo još jedni izbori, ovo su za BiH presudni izbori. Na njima odlučujemo ko će upravljati sa preko milijardu eura pretpristupnih fondova EU, ko će predstavljati BiH u svijetu, ko će graditi ceste, ko će nam osigurati ekonomsku neovisnost. Ovi izbori zahtijevaju hrabrost birača da se obračunaju sa prethodnih 30 godina i izaberu budućnost”, rekla je Ćudić.

Ćudić je istakla da je za Našu stranku Unsko-sanski kanton strateško opredjeljenje koje mora prestati biti periferija FBiH i BiH i dobiti mjesto za stolom kada se donose odluke.

“Naši kandidati iz USK, poput Šeherzade Delić, Amira Purića, Jasmina Hušića i drugih, garant su da će USK dobiti ulogu koju zaslužuje. Ono što smo obezbijedili građanima u Kantonu Sarajevo obećavam da ćemo donijeti i u USK. I hiljadu maraka mjesečno za porodilje i ukidanje lista čekanja u vrtićima i besplatne udžbenike za đake i obnovu putne infrastrukture”, rekla je Ćudić.

Prisutnima su se također obratili i Damir Jukić, nosilac liste za državni parlament u izbornoj jedinici 1A, Šeherzada Delić koja predvodi listu za Parlament FBiH, te Jasmin Hušić, nosilac liste za Skupštinu USK.