Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Sljedeće sedmice počinje sedmodnevni festival penjanja ‘Blagaj Climbing Festival’

Blagaj Climbing Festival (BCF), koji će kroz sedam dana ponuditi oko 15 aktivnosti, održat će se od 19. do 25. Septembra u Eko centru Blagaj.

U okviru ovog događaja planirane su edukativne radionice, obilazak kulturno-historijskih spomenika, obilazak prahistorijskih pećinskih naselja, sportsko natjecanje u penjanju (biatlon i penjački maraton), pošumljavanje prostora oko starog grada hercega Stjepana Kosače, koncert polaznika i učitelja Mostar Rock Škole, ples na svili i još mnogo toga, najavili su organizatori.

Riječ je o događaju koji obogaćuje društveni život Blagaja, te na edukativan i zabavan način omogućuje mladima razvoj postojećih i sticanje novih vještina.

Pored dobre zabave planiran je i pripremljeni novi način za istraživanje prirode.

Highline preko Vulinog potoka, na visini od 200 metara dug 200 metara koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, te ples na svili koji izvodi Vermelho. Pored toga, posjetitelji će imati priliku i sudjelovati na radionicama s profesionalnim izvođačima na penjačkom sektoru Rebro, a svaki dan imat će izbor sudjelovati u posebno planiranim obilascima s profesionalnim vodičem dok će im sva potrebna oprema biti na raspolaganju.

Također, kako bi podržali lokalnu kulturu, razvoj zajednice, male unikatne biznise, organizatori su pripremili bazar domaćih proizvoda.

Više informacija o samom programu i registraciji može se pronaći na službenoj stranici Festivala.