Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Cavusoglu: Svijet mora nastaviti borbu protiv ideologija koje zloupotrebljavaju islam

Ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Cavusoglu izjavio je danas kako Turska oštro osuđuje jučerašnji teroristički napad u Austriji te je dodao kako se svijet mora nastaviti boriti protiv ideologija koje zloupotrebljavaju islam, javlja Anadolu Agency (AA).

“Moramo nastaviti odlučnu borbu za uništenje ideologija koje zloupotrebljavaju islam, našu vjeru mira”, poručio je Cavusoglu iz Ankare.

Šef turske diplomacije Cavusoglu je pozdravio Recepa Tayyipa Gultekina i Mikaila Ozera, Turke koji su zanemarili vlastite živote i suprotstavili se teroristima koji su jučer izveli napad u centru Beča.

“Riskirali su vlastite živote da bi pomogli ranjenim civilima. Naša dvojica braće su učinili ono što se od čovjeka, muslimana i Turčina i očekuje”, kazao je Cavusoglu.

Ističući kako nema opravdanja ni za jedan teroristički čin, Cavusoglu je kazao da je Turska spremna na iskrenu saradnju u borbi protiv svih izvora i vrsta terorizma.

Najmanje četiri civila i napadač su ubijeni, a 17 je ranjeno u terorističkom napadu koji se sinoć dogodio u Beču. Sedmero ranjenih su životno ugroženi.

Turske vlasti su i ranije osudile taj napad i izrazile solidarnost s Austrijom i njenim narodom.