Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter

Moskva naredila firmama da najmanje 30 posto uposlenika radi od kuće

MOSKVA, 13. oktobra (FENA) - Rusija je u utorak izvijestila o rekordno visokim dnevnim slučajevima koronavirusnih infekcija i smrtnih slučajeva, što je povećalo ukupan broj zaraze na 1.326.178, ali su vlasti rekle da ne planiraju nametati blokade širom zemlje.

Anna Popova, voditeljica službe za sigurnost potrošača, izjavila je u utorak da Rusija ne vidi potrebu za uvođenjem ograničenja na privredne aktivnosti, prenosi Reuters.

“Unatoč sve većem broju slučajeva, danas u Rusiji ne govorimo o blokiranju ekonomije, obustavljanju nekih poslovnih aktivnosti, nekih sektora ekonomije, jer ne vidimo razlog za to”, rekla je Popova u izvještajima ruskih novinskih agencija.

Njezine izjave dolaze dan nakon što je Kremlj rekao da bi Rusija mogla biti fleksibilnija u odgovoru na COVID-19 nego ranije ove godine kada je nametnula blokadu.

U razgovoru s novinarima u ponedjeljak, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je Rusija imala više manevarskog prostora nego ranije u pandemiji zbog boljeg liječenja, više bolničkih kreveta i provjerenog sistema za borbu protiv virusa.

Moskvu, glavni grad, najviše je pogodio COVID-19. Grad s gotovo 13 miliona stanovnika, koji je u utorak zabilježio 4.618 novih slučajeva, otvorio je dvije privremene bolnice i naredio firmama da najmanje 30 posto osoblja radi na daljinu, od kuće.