Uvijek sigurne i provjerene informacije!

Vučić o izjavi Izetbegovića: Naš interes su dobri odnosi u regionu

Najlakše je uvrijediti Bakira Izetbegovića, ali kada vodite državu brinete o miru i stabilnosti, a naš interes je da imamo dobre odnose u regionu, rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

BEOGRAD – Najlakše je uvrijediti Bakira Izetbegovića, ali kada vodite državu brinete o miru i stabilnosti, a naš interes je da imamo dobre odnose u regionu, rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Zato prećutite i kažete da su Bošnjaci veliki narod i to je to. Oni govore o sebi”, poručio je Vučić na tv Prva, upitan da prokomentariše izjavu Izetbegovća o Srbima kao lošem narodu.

On je istakao da je interes Srbije da se nastavi saradnja sa svima u regionu, razvoj i ulaganje.

Vučić je napomenuo da je lako uvrijediti Izetbegovića, ali da su Srbi najveći i najbrojniji narod na Zapadnom Balkanu, mada i sve druge, kako je rekao, smatra velikim i ozbiljnim narodima.

“Kada je tako onaj ko je veliki mora da vodi računa. Malima je lako, kao i opoziciji, da pričaju gluposti, jer ne snose odgovornost”, napomenuo je Vučić.

Vučić je dodao da je važno da se nastavi ekonomski razvoj i napomenuo da je Srbija po tome minus jedan, a BiH minus šest.

“Mi ćemo morati da uložimo još novca u Republiku Srpsku, jer je takva situacija”, najavio je on.

On je ukazao da na žalost mnogi u regionu žive na osnovu istih izjava, dio u Crnoj Gori, u BiH, kod Albanaca, da je Srbija loša, hegemon, ali da mora, kako kaže, da ima razumjevanja za njihovu emociju, a drugo su političke laži.

Srbija će biti uskoro prva u regionu i po prosječnim platama, navodi Vučić i ističe da Srbija nema problem da pomogne i neće da se svađa.

Istakao je i da se nada poboljšanju odnosa sa Crnom Gorom, ali je ukazao i da nema razloga zašto se ambasador Srbije ne bi vratio.

“Nemojte da kažete da ne možete da povučete odluku, to nije ni po Bečkoj konvenciji”, kazao je predsjednik Srbije.

Dodaje i da vjeruje u bolje odnose sa Crnom Gorom i podsjeća da je Srbija kupila pet odsto prenosne mreže u Crnoj Gori.

“Mi smo zainteresovani za širenje u regionu, želimo da ulažemo ogroman novac u Crnu Goru, BiH. Biće to u redu”, rekao je on.